بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نساجی و ماشینآلات، دهمین نمایشگاه بینالمللی کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته و یازدهمین نمایشگاه پوشاک ایران امروز یکشنبه ۲۳ مهرماه با حضور عباس علیآبادی وزیر صمت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
به گزارش ایفنا، وزیر صمت در مراسم افتتاحیه این نمایشگاهها گفت: یکی از مهمترین بخشهایی که کشور ما در آن مزیت رقابتی وجود دارد صنعت است. این در حالی است که در بخش کشاورزی نیز وضعیت به همین صورت است اما ما میتوانیم در بخش صنعت به دستاوردهای مهم و بزرگی دست پیدا کنیم. به همین دلیل ما باید به سمت صنعت دانشبنیان و صادرات محور حرکت کنیم. صنعت نساجی یکی از مهمترین صنایع است که در ایران ظرفیتهای مهمی در این زمینه وجود دارد. در اقتصاد جهانی نیز صنعت نساجی از ارکان اصلی اقتصاد جهانی به شمار میرود.
وی ادامه داد: در کشورهای توسعهیافته و توسعهنیافته صنعت نساجی در اولویت نخست نیست اما در کشورهایی که بین این دو گروه کشورها قرار میگیرند این صنعت دارای اهمیت است. دلیل اصلی آن نیز این است که اشتغال در این صنعت نقش مهمی دارد. به همین دلیل اگر مشکل ما در شرایط کنونی اشتغال است بهترین گزینه سرمایهگذاری نیروی انسانی در صنعت نساجی است. کشورهای توسعهیافته بیشتر از زاویه تولید ثروت به صنعت نساجی نگاه میکنند. نکته دیگر اینکه صنعت نساجی نیازمند سرمایه زیادی نیست و بیشتر با محوریت نیروی انسانی است. در نتیجه اگر قصد داریم به دنبال صنعتی برویم که سرمایه زیادی نخواهد و در عین حال اشتغال نیز ایجاد کند میبایست به روی صنعت نساجی تمرکز کنیم.
علیآبادی تصریح کرد: سهم صنعت نساجی و پوشاک در سالهای اخیر در اقتصاد جهانی با رشد عجیبی مواجه بوده است. وضعیت رشد این صنعت در اقتصاد جهانی به شکلی است که در طی مدت ۱۵ سال در حدود ۵ برابر رشد داشته است. این در حالی است که هیچ صنعتی در طی سال های اخیر تا به این اندازه رشد نداشته است. در سال گذشته ما در این زمینه ۱۵ درصد واردات داشتهایم اما از نظر ارزی تنها ۵ درصد رشد داشتهایم. در زمینه صادرات نیز از نظر وزنی ۸ درصد و از نظر ارزشی ۶ درصد رشد داشتهایم. مقایسه این آمار با آمار ارائهشده از سال گذشته میتواند نکات مهمی را به ما گوشزد کند. این در حالی است که من با قیمتگذاری دستوری در پوشاک موافق نیستم و معتقدم نباید این اتفاق در بازار پوشاک کشور رخ بدهد. از سوی دیگر اگر امروز از مردم سؤال کنیم که وضعیت بازار پوشاک به چه صورت است عنوان میکنند نظارتی در این زمینه وجود ندارد که ما به دنبال یک برنامهریزی برای نظارت جامع بر بازار پوشاک در کشور هستیم.
وزیر صمت افزود: علی رغم تلاشهایی که در سالهای اخیر صورت گرفته جایگاه ایران در تجارت جهانی جایگاه ضعیفی است و ما در بخش صادرات موفقیتهای زیادی نداشتهایم. صنعت دانشبنیان صادرات محور اقتضا میکند که ما برای خود هدفگذاری کنیم که اگر امسال در این نقطه قرار داریم در سالهای آینده به نقطه مطلوبتری دست پیدا کنیم. ما زمانی میتوانیم از موفقیت در صادرات صحبت کنیم که کشورهای خارجی به دنبال محصولات ما باشند؛ به عبارت دیگر ما باید به جاهایی نفوذ کنیم که گمان میکنیم نفوذ سخت است. ما در حوزه صنعت و بهخصوص صنعت نساجی با موانعی مواجه هستیم که باید این موانع را مرتفع کنیم.
علی آبادی خاطرنشان کرد: بنده از اختیارات قانونی خود استفاده میکنم و در اینجا عنوان میکنم زیرمجموعه وزارت صمت میبایست از همه ظرفیتهای خود برای مرتفع کردن چالشها و موانع صنعت نساجی استفاده کند و هر گونه اقدامی که میتواند به پویایی و بهبود این صنعت کمک کند در دستور کار قرار بگیرد. در این زمینه نیز حرف اول را تولید و بازار میزند. اینکه ما چگونه تولید را رونق بدهیم و از سوی دیگر کالای جدید و باکیفیتی به بازار ارائه کنیم حائز اهمیت است. من روی نوآوری و فناوری جدید در صنعت نساجی تأکید دارم. نکته دیگر اینکه باید شرایط را برای حضور صنعت ایران در بازارهای جهانی به وجود بیاوریم که این موضوع نیز نیازمند حمایت بیشتر دولت است.
لازم به ذکر است بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نساجی، ماشینآلات و مواد اولیه با حضور ۱۵۷ شرکت داخلی و ۱۷۷ شرکت خارجی از ۱۱ کشور آلمان، ایتالیا، تایوان، ازبکستان، تاجیکستان، کره جنوبی، ترکیه، هند، ژاپن، اسپانیا و چین با هدف سرمایهگذاری، مبادلات تجاری و بازرگانی برگزار میشود.
یازدهمین نمایشگاه پوشاک ایران نیز با حضور و مشارکت ۸۴ شرکتکننده تولیدی
برگزار خواهد شد. شرکتکنندگان در این نمایشگاه، برترین تولیدات پوشاک، شامل انواع پوشاک مردانه، زنانه و بچگانه در قالب طرحها و رنگهای گوناگون و همچنین دستگاهها و تجهیزات تولید پوشاک و نوینترین طرحها و مدلهای طراحی و تولید پوشاک را به مدت چهار روز در معرض دید علاقهمندان قرار میدهند.
از سوی دیگر دهمین نمایشگاه بینالمللی کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته نیز با حضور بیش از ۱۶۰ شرکت و واحد تولیدی داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
این نمایشگاهها از ۲۳ تا ۲۶ مهرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود و بازدید برای عموم آزاد است.
بدون دیدگاه